ConCor MP15 lacks pulling power

Discussion related to everything about model railroading, from layout design and planning, to reviews of related model tools and equipment. Discussion includes O, S, HO, N and Z, as well as narrow gauge topics. Also includes discussion of traditional "toy train" and "collector" topics such as Lionel, American Flyer, Marx, and others. Also includes discussion of outdoor garden railways and live steamers.

Moderators: stilson4283, 3rdrail, Otto Vondrak

BobLI
Posts: 999
Joined: Fri Mar 12, 2004 7:46 am
Location: NY

ConCor MP15 lacks pulling power

Post by BobLI » Thu Feb 08, 2018 2:34 pm

This engine has never had pulling power. It stalls out with only 8 cars being pulled. All 8 wheels turn and pull but it just seems very light weight. My blue box athearn sw1500 out pulls it by a lot. Any suggestions to add weight or should I try to use that bullfrog snot on 2 wheels?

Backshophoss
Posts: 6323
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:58 pm

Re: ConCor MP15 lacks pulling power

Post by Backshophoss » Thu Feb 08, 2018 7:50 pm

Believe the Con-cor MP15 was a Kato design clone,might be missing some of the factory weight,would try the "bullfrog snot" as the quick fix.
Is this on level track,or on any kind of grade?
The Land of Enchantment is not Flyover country!

BobLI
Posts: 999
Joined: Fri Mar 12, 2004 7:46 am
Location: NY

Re: ConCor MP15 lacks pulling power

Post by BobLI » Thu Feb 08, 2018 9:37 pm

It’s on level track.

Backshophoss
Posts: 6323
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:58 pm

Re: ConCor MP15 lacks pulling power

Post by Backshophoss » Fri Feb 09, 2018 6:08 pm

There's little room for extra weight(can barely install a "lightboard" decoder),so it's the snot as the fix for now.
The Land of Enchantment is not Flyover country!

Return to “Toy Trains, Model Railroading, Outdoor and Live Steam”